9 Sosiaalisen median mittatiedot

Sosiaalisen median markkinoijana tiedät, että tykkäykset, kommentit ja seuraajat – vaikka ne ovat tärkeitä – ovat pääosin turhamaisuusmittareita, jotka vaikuttavat vain vähän päivän päätteeksi. Kuitenkin, mitä järkeä tuhansille seuraajille, jos he eivät ole kunnolla kiinni ja muuttuvat asiakkaiksi?


Siksi jokainen markkinoija, joka on todella omistautunut liiketoimintaansa, käyttää joukkoa erittäin hyödyllisiä mittareita avainsuoritusindikaattoreina (KPI). Oikeat KPI-arvot voivat todistaa tosiasiallisilla tiedoilla, että kaikki nämä seuraajat ovat oikeita ihmisiä, jotka aktiivisesti harjoittavat tuotemerkkiäsi ja – mikä tärkeintä – muuntaa asiakkaiksi, tilaajiksi tai muuksi, jonka lopputavoitteesi saattaa olla.

Joten haluatko selvittää viestin potentiaalisen kattavuuden tai oppia tulokset, jotka syntyivät tietystä sosiaalisen median kampanjasta, sinun tulee varmistaa, että käytät tosiasiallisesti tärkeitä sosiaalisen median tietoja. Tämä on ainoa tapa, jolla pystyt todella oppimaan, mikä sopii yleisöpohjallesi, ja toistamaan iteratiivisia oppeja, jotka viime kädessä auttavat kasvattamaan tuotemerkkiäsi.

Tavoita tiedot

# 1: tavoita

Yksi perusmittareista, jotka tulisi laskea, on tavoitettasi. Tämä viittaa arvioitu sosiaalisen median seuraajien lukumäärä, jotka saattavat olla yhteydessä sosiaalisen median tiliisi, viestiin tai kampanjaan. Tästä on joukko yksityiskohtaisempia alajoukkoja, joista keskustellaan jäljempänä.

Reach on tärkeä laskea, koska se voi auttaa sinua selvittämään, laajeneeko sosiaalisen median vaikutusvaltasi. Ihannetapauksessa haluat, että tavoituksesi kasvaa jatkuvasti online-läsnäolosi kasvaessa. Tämä mittari on erityisen tärkeä niille, jotka ovat kiinnostuneita lisäämään tuotemerkkitietoisuuttaan ennen kaikkea, kuten bloggaajia tai vaikuttajia.

Monet parhaimmista sosiaalisen median hallintatyökaluista, kuten Sprout Social, voivat auttaa sinua määrittämään melko helposti kaikkien kampanjoiden kattavuuden. Haluat käyttää yhtä näistä työkaluista saadaksesi tarkimman hinnan.

# 2: Post Reach

Kun tavoitettavuutesi on määritetty, on sitten mahdollista löytää postisi kattavuus. Vaikka tavoitettavuus on niiden ihmisten lukumäärä, jotka voivat mahdollisesti olla yhteydessä viestiisi, post-tavoite on arvio siitä, kuinka moni ihminen on todella ollut yhteydessä viestiin.

Laskeaksesi viestisi kattavuuden, jaat tavoitettasi seuraajien kokonaismäärällä. Kerroit sitten tämän luvun 100: lla saavuttaaksesi postisi saavutusprosentin.

9 Sosiaalisen median mittatiedot

# 3: Teoreettinen tavoite

Teoreettisessa ulottuvuutesi ottaa huomioon sekä seuraajat että henkilöiden tai yritysten seuraajat, jotka mainitsivat tuotemerkkisi tai jakoivat viestisi. Tämä antaa sinulle paremman kuvan kaikki henkilöt, jotka voit mahdollisesti tavoittaa oman välittömän verkon ulkopuolelle.

Teoreettisen kattavuuden laskemiseksi on parasta käyttää jonkinlaista brändinvalvontatyökalua, kuten Hootsuite; tämä auttaa sinua seuraamaan tuotemerkkien mainintaa. Seuraavaksi haluat lisätä seuraajien kokonaismäärän jokaiselta tililtäsi, joka oli maininnut sinut, tämä on potentiaalinen yleisösi kokonaisuudessaan. Tämän jälkeen kerrotaan nämä kaksi numeroa yhdessä saavuttaaksesi teoreettisen ulottuvuutesi – joka voi olla valtava!

9 Sosiaalisen median mittatiedot

# 4: Mahdollisuus saavuttaa

Vaikka nimi saattaa kuulostaa samanlaiselta, älä sekoita tätä teoreettiseen ulottuvuuteen. Potentiaalinen kattavuutesi on arvio ihmisten lukumäärästä, jotka näkevät viestisi realistisesti. Tämä numero vie lähinnä teoreettista tavoitettasi askeleen pidemmälle rajoittamalla sen vain niihin käyttäjiin, jotka todennäköisimmin ovat olleet yhteydessä viestiisi.

Mahdollinen kattavuus on helppo määrittää, kun olet laskenut teoreettisen kattavuutesi, koska se on vain 2–5% tuosta määrästä. Tämän löytämiseksi sinun on kerrottava teoreettinen kattavuutesi 0,02 – 0,05, ja tuloksena saatu lukualue on potentiaalinen kattavuus.

9 Sosiaalisen median mittatiedot

Bränditietoisuuden mittatiedot

# 5: Bränditietoisuus

Yksi suurimmista syistä organisaatiosi läsnäoloon sosiaalisessa mediassa on lisätä tuotemerkin tunnettuutta. Itse asiassa monille yrityksille (etenkin bloggaajille ja sosiaalisen median vaikuttajille) he ovat ensisijaisesti keskittyneet enemmän tietoisuutta lisää yleensä Web-liikennettä, mikä johtaa tulojen kasvuun (joko myynnistä tai mainonnasta). Jos tämä kuvaa organisaatiota, sinun tulee harkita keskittymistä kattavuus- ja bränditietoisuusmittareihin ensisijaisina KPI-arvoina.

Yksinkertainen tapa mitata bränditietoisuutta nopeasti on kiinnittämällä huomiota käyttäjien ja viestien vuorovaikutukseen. Jotkut vuorovaikutuksista, joita organisaatiot päättävät mitata, sisältävät tykkäämistä, kommentteja, näyttökertoja, osuuksia ja mainintoja. Valitsemalla yhden tai useamman näistä bränditietoisuuden KPI: ksi ja laskemalla sitten niiden kokonaismäärän tietyltä viikolta, kuukaudelta tai vuosineljännekseltä voit saada karkean kuvan siitä, kuinka moni käyttäjä on tosiasiallisesti vuorovaikutuksessa – ja siksi he ovat tietoisia – tuotemerkkisi tuohon ajanjaksoon.

Sinun olisi myös tutkittava, kuinka nämä muuttujat muuttuvat ajan myötä tai eri kampanjoiden kanssa, ja kysy itseltäsi:

 • Mitkä ovat niiden kampanjoiden ominaisuudet, jotka ovat eniten sitoutuneita?
 • Millaiset viestit, kuvat tai CTA: t ovat houkuttelevimpia?
 • Kuinka voit sisällyttää nämä opinnot jatkuvasti vahvistamaan tulevia virkoja?

# 6: Yleisön kasvuvauhti

Tämä on hieno metri nähdä kuinka nopeasti tietoisuus brändistäsi kasvaa sosiaalisen median alustoilla. Mittaamalla yleisön kasvuvauhtia, voit paitsi todistaa, että brändituntemuksesi kasvaa, vaan voit myös määrittää tarkalleen kuinka nopeasti se kasvaa.

Jotta voit laskea yleisön kasvuvauhdin, sinun on ensin selvitettävä, kuinka monta uutta seuraajaa olet saanut tietyllä ajanjaksolla (esim. Kuukausi, vuosineljännes tai kampanja). Seuraavaksi sinun on jaettava uusien seuraajien lukumäärä kokonaisyleisölläsi ja kerrottamalla se 100: lla saadaksesi lopullinen kasvuprosentti tietyllä ajanjaksolla..

Tämä tulisi tehdä kaikilla sosiaalisen median alustoilla, joilla olet läsnä. Tällä tavoin voit määrittää, millä alustalla markkinointitekniikka kasvattaa tehokkaasti yleisöäsi ja millä on parantamisen varaa.

9 Sosiaalisen median mittatiedot

# 7: Äänen sosiaalinen osuus (SSoV)

Tämä mittari auttaa sinua mittaamaan kuinka moni keskustelee brändistäsi verrattuna kilpailijoihisi. Tämä on toinen hieno tapa mitata brändituntemustasi näkemällä, kuinka brändisi suhtautuu kilpailuun sosiaalisen median mainintojen yhteydessä. Tämä on myös hieno tapa nähdä, mitkä markkinointitekniikat toimivat sekä kilpailijoille että itsellesi.

SSoV: n laskemiseksi joudut ensin käyttämään sosiaalisen median hallintatyökalua, kuten Sprout Social, tai selvittääksesi kuinka monta mainintaa yrityksesi on saanut sosiaalisista verkostoista. Haluat yrittää löytää kaikki suorat (@yhtiön nimi) ja epäsuorat (yrityksen nimi) maininnat jokaisesta alustasta, jolla olet läsnä. Seuraavaksi haluat valita kilpailijan tai useita kilpailijoita ja mitata jokainen heidän maininnoistaan ​​saman ajanjakson aikana. Lisää nämä numerot saadaksesi teollisuuden mainitsemat kokonaismäärät. Lopuksi voit jakaa yrityksesi maininnat vain alan mainintojen kokonaismäärällä ja kerrota sitten 100: lla saadaksesi lopullinen SSoV-prosenttiosuus.

9 Sosiaalisen median mittatiedot

Sosiaalisen median muuntotiedot

# 8: Tulosprosentti

Vaikka kaikki muut metrityypit ovat upeita moniin tarkoituksiin, päivän lopussa, todella haluat tietää onko sosiaalisen median markkinointisi tehokas, ja siellä tulostiedot otetaan huomioon. Se auttaa osoittamaan sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI) ja että kaikki kova työsi on tosiaankin kannattavaa. Se tekee tämän määrittämällä kuinka moni kävijä napsautti viestiäsi ja suoritti sitten tietyn halutun toimenpiteen (kuten tilata tai tehdä ostoksen). Tätä lukua verrataan sitten kävijöiden kokonaismäärään.

Tulosprosentin laskeminen, ensin sinun täytyy tehdä viesti linkillä, jota voit seurata. Tämän jälkeen haluat käyttää kampanjaraportointityökalua seurataksesi aloitussivullesi osoittamien napsautusten lisäksi myös toimintakehotuspainikkeen (CTA) napsautusten lukumäärää. Tässä vaiheessa jaat vain tulosten määrän napsautusten kokonaismäärällä ja kerrot sitten tulokset 100: lla saadaksesi tulosprosenttiosuus.

9 Sosiaalisen median mittatiedot

# 9: Poistumisprosentti

Poistumisprosentti on mittaus, jota käytetään mittaamiseen kuinka monta ihmistä napsautti aloitussivua ja sitten jäivät tekemättä mitään hyödyllistä. Tämä on arvokasta tietoa organisaatioille, jotka yrittävät saada käyttäjät ryhtymään tiettyyn toimintaan, vaikka ne eivät ole niin hyödyllisiä blogiin tai artikkeliin linkittävissä viesteissä, koska käyttäjän odotetaan pomppivan heti, kun hän on lukenut sisältöä. Tämän tyyppisille viesteille on parempi idea mitata aika, jonka käyttäjä on viettänyt sivullesi.

Poistumisprosentti on helppo määrittää, onko Google Analytics määritetty verkkosivustollesi, koska tämä on yksi heidän seuraamistaan ​​mittareista. Ainoa mitä on tehtävä, on napsauttaa poistumisprosenttipainiketta Google Analyticsin Kanavat-välilehdessä. Täältä löydät ajan tasalla olevan poistumisprosentin..

Mitkä tiedot sopivat organisaatiollesi?

Nyt kun tiedät kaikki muuttujat, joihin useimmat sosiaalisen median markkinoijat kiinnittävät huomiota, sinun on selvitettävä, mitkä ovat sinulle tärkeitä. Tämä voi vaihdella organisaatiosta toiseen, koska jokaisella yrityksellä voi olla huomattavasti erilaisia ​​tavoitteita, jotka ne asettavat saavuttaakseen.

Siksi, Ennen kuin päätät mistä tahansa mittayksiköstä, jota käytetään KPI-tunnuksena, sinun tulee kysyä itseltäsi, mitkä yksittäisen markkinointikampanjasi tavoitteet ovat, samoin kuin koko organisaation. Sieltä löydät mittarit, jotka parhaiten vastaavat asetettuja tavoitteita, ja käytä niitä mittaamaan menestystäsi.

Käyttämällä organisaatiollesi sopivia mittareita, voit parantaa huomattavasti sosiaalisen median markkinointitoimintaa. Pystyt määrittämään alueet, joille onnistut, ja ne, jotka voisivat käyttää parannusta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map