Wix SEO – 5 ekspertips til at placere meget højere (2020-opdatering)

Du er ivrig efter at bygge et smukt Wix-websted, men du læser et sted, at Google hader Wix! Stemmer det stadig? Du har brug for dit websted for at rangere højt på SEO, så skulle du opgive Wix nu?


Ja, Wix havde tidligere et dårligt (lad os være ærligt, forfærdeligt) omdømme vedrørende SEO. Og årsagerne var gyldige. Wix føjede tegn til URL’en. Det var baseret på Flash. Og bloggen var ikke SEO-venlig med hensyn til, hvordan den håndterede titlen, metabeskrivelsen og endda URL’en.

Nå, jeg har gode nyheder: Wix har forbedret sin SEO-kapacitet dramatisk.

I 2016 løste Wix de fleste af SEO-problemerne, der gav det et dårligt omdømme. Omdømmet siger lidt i disse dage, men bekymre dig ikke. Selv en højtstående Google-medarbejder, John Mueller, sagde offentligt i et Google-forum, at Wix-websteder fungerer fint i Google-søgning.

Men at få et fantastisk sted på søgemaskiner handler ikke kun om den webstedsbygger, du vælger – det handler også om de indstillinger og værktøjer, du bruger inden for platformen. Men vigtigere er din overordnede SEO-strategi, og din platform er kun en lille del af den.

Vi vil have, at dit websted skal rangere så højt som muligt … Fordi hey, når du ser godt ud, ser vi godt ud. Men vi ønsker også, at du skal have så meget fritid som muligt. Så vi gjorde det beskidte arbejde for dig (ja, ikke rigtig, fordi vi ikke knækkede sved) ved at finde ud af, hvordan du bruger Wix til at øge dit websteds SEO.

Kører Wix SEO Wiz

Fantastisk SEO sker ikke magisk. Det er en komplet (og til tider kompliceret) strategi, der involverer søgeord, links og følger med Google-opdateringer. Men den rigtige SEO-strategi for fyren nede på gaden er ikke den samme som den bedste rute for din virksomhed.

Brug Wix SEO Wiz for at få dit websted til at rangere så højt som muligt. Det er et kraftfuldt, brugervenligt værktøj, der skaber en personlig SEO-plan for dig. (Hvis du har læst Wix anmeldelser, ved du sandsynligvis, at Wix-brugere sværger ved det.)

Sådan starter du guiden, gå til Wix, naviger til dine indstillinger, klik på SEO og tryk derefter på knappen “Lad os gå” for at starte guiden.

wix seo 1

Din plan skitserer nøjagtigt, hvordan du gør tre kritiske ting til SEO:

 1. Bliv opført på Google
 2. Optimer dine sider til SEO
 3. Fortsæt med at forbedre din SEO

Nu er det op til dig at gennemføre planen. Wix gør det så let, at der absolut ikke er nogen undskyldning for ikke at tage det næste skridt eller fem.

5 måder at forbedre din SEO med Wix

Jeg tror, ​​Wix undersælger sig selv: Du får en “SEO-plan”, men det er mere end bare en plan. Det er en køreplan – en, der peger dig på det nøjagtige sted i editoren, hvor du har brug for at foretage ændringen.

Så er du seriøs med din SEO? Her er fem af de vigtigste ting, du skal gøre i Wix for at forbedre det:

SEO Booster nr. 1: Optimer dit websted

Inden du kan få vist dit websted på Google, skal du optimere din startside.

Trin 1. Klik på Opdater hjemmesidens titel. Du kan bruge Wixs anbefalede titel eller klikke gennem de linkede retningslinjer for at hjælpe dig med at skrive din egen. Klik derefter på knappen “Gå til editor”, følg instruktionerne, og tryk derefter på Opdater.

wix seo 2

Trin 2. Klik på Skift hjemmesidens SEO-beskrivelse. Du lærer, hvordan du indtaster din metabeskrivelse, som er den tekst, der vises lige under din titel på resultatsiderne i søgemaskinerne. Google prioriterer denne tekst højt for placering.

Følg Wixs tip til, hvordan du skriver en god metabeskrivelse. For eksempel skal du inkludere nøgleord og dit virksomheds navn.

Trin 3. Klik på Optimer hjemmesidens tekst. Dette trin får din startside til at rangere godt efter dine søgeord. Naturligvis betyder det, at du faktisk skal bruge dine søgeord på din startside. Klik på knappen for redaktøren, og inkorporer derefter dine søgeord organisk i din tekst – det vil sige ved ikke at fylde eller tvinge dine søgeord i teksten..

SEO Booster # 2: Mobiloptimering

Hvis et websted ikke er designet til mobile enheder, er intet mere irriterende end at skulle læse det på en telefon. Det kan være en lille overdrivelse, men det satser helt sikkert derop med folk, der taler højt på deres telefoner på restauranter, eller som glemmer at bruge blinklys, når man kører. Da mange mennesker surfer på internettet med deres smartphones, straffer Google sider, der ikke er mobiloptimeret.

Wix kan gøre al optimering bag kulisserne – ingen kodning nødvendig fra din side. Men du skal fortælle det at gøre dette. På hovedskærmen i Wix Editor skal du klikke på Side Layout Optimizer.

wix seo 3

Klik derefter på Optimer nu.

wix seo 4

Det er det! Så simpelt er det. Wix vil gøre det hårde arbejde for at sikre, at sidestørrelsen, displayet og andre nitty-gritty detaljer bliver taget hånd om.

SEO Boosters # 3: Øjeblikkelig Google-indeksering

Du kan kun placere højt på Google, hvis Google ved, at du eksisterer. Og dette er ikke automatisk. Du skal fortælle det til Google. Når du kører Wix SEO Wiz, tilføjer værktøjet dig til Google. Og ifølge Wix er det øjeblikkeligt.

Når du har konfigureret dit websted og optimeret hjemmesiden, skal du forbinde det til Google ved hjælp af SEO Wiz. Det er superenkelt, og det guider dig gennem hele processen. Klik bare på Indstillinger og derefter Få fundet på Google. Dette åbner Wix SEO Wiz.

wix seo 5

Når du kommer til skærmen, skal du klikke på Opret forbindelse til Google for at fortælle Google om dit fantastiske nye websted, som alle vil besøge.

Når du har offentliggjort webstedet, ønsker du at tjekke, at Google virkelig ved, hvem du er. Bare gå til Google og indtast webstedet: yoursitename.wixsite.com/site. Du kan se alle siderne, der rangerer for dit websted. Derefter kan du krydse Google fra din liste.

SEO Boosters # 4: Kanoniske webadresser

Du har sandsynligvis flere versioner af dine websider. Måske har du en til en bestemt kampagne og en anden til Facebook-annoncer – men de er virkelig den samme side. Og du vil virkelig have, at Google skal tænke på dem alle som en side og ikke rangere dem separat.

Det smarte ord for, hvad der forbinder alle disse sider, er kanonisk URL, som er hovedwebadressen til siden. Og det er den, du vil have Google til at genkende. Wix gør det let for dig ved at oprette en standard-kanonisk URL.

Men du ønsker måske at oprette din egen URL. Start med at klikke på Services, derefter SEO (Google). Fra siden “Sideindstillinger” skal du klikke på fanen “Avanceret SEO”.

Når skærmen vises, er alt hvad du skal gøre, at tilføje URL’en i feltet “Kanonisk URL” (cirklet nedenfor).

wix seo 6

Derefter genkender Google alle versioner af siderne som en side. Dette betyder, at al din SEO-vægt vil være på hovedsiden i stedet for at blive spredt rundt.

SEO Booster # 5: Konfigurer 301 omdirigeringer

Det er ikke sjovt at få et brudt link. At gå til en gammel side er endnu mindre sjovt. Og ifølge Google er det en dårlig ting. Så, er det vigtigt at have 301 omdirigeringer fra gamle sider, der muligvis rangeres i søgemaskiner til din smarte nye Wix-side.

Gå til dine indstillinger, klik på SEO, og rul derefter ned til afsnittet “Administrer 301 omdirigeringer”. Brug et minut på at lære om 301 omdirigeringer, og klik derefter på Kom godt i gang for at begynde at linke dine gamle sider til nye.

wix seo 7

Sæt URL’en til den gamle side, vælg den nye side, og så er du fri for hjemmet. Sørg for at gøre dette for hver side, du ikke længere opdaterer, eller som er offline.

Hvad skal Wix være endnu mere forbløffende?

Jeg kan godt lide Wix. Det er temmelig darn godt til grundlæggende SEO – hvilket betyder tags, metabeskrivelser og alt-tekst. Wix har også for nylig tilføjet en meget omfattende SEO-guide, der leder dig gennem at oprette og bruge en strategi til at hjælpe dig med avanceret SEO.

Det er klart, Wix har lagt en stor indsats i at forbedre sine SEO-muligheder. Jeg tror stadig, det kunne forbedres på to områder:

 • Webstedskortet. Wix opretter automatisk et site map, som hjælper med SEO. Men du kan ikke ændre det. Hvis Wix tilføjede muligheden for at tilpasse, ville det hjælpe mere avancerede brugere.
 • Billednavne. Når du uploader et billede, bruger Wix en streng med tal og bogstaver som navnet i stedet for et meningsfuldt navn. Google er ikke fan. For at forbedre SEO skal du manuelt ændre billednavnet til et søgeordsbaseret navn.

Det er mine anbefalinger. Alt i alt er jeg stadig imponeret over, hvor langt Wix er kommet. Ja, ved hjælp af et andet værktøj, f.eks SEMrush, kan hjælpe dig med virkelig at udnytte SEO, men du kan stadig rangere ret godt med Wix’s SEO-værktøjer alene.

Hvordan sammenligner Wix’s konkurrenter?

Wix er fantastisk, men du kan måske stadig undre dig over, hvordan et par af de mest populære webstedsbyggere også håndterer SEO. Lad os se på nogle få…

WordPress

jeg elsker WordPress som en webstedsbygger. Det er et meget kraftfuldt værktøj, og du kan oprette et funktionsfyldt sted.

Mange SEO-funktioner, såsom tilpassede URL’er og kanoniske tags, kræver imidlertid, at du installerer et plugin. Min favorit WordPress SEO plugins inkluderer Yoast SEO, Alt i én SEO-pakke og omdirigering (til 301 omdirigeringer).

wix seo 8

Med Wix er disse funktioner indbygget lige i SEO-guiden. Dette sparer tid og gør det mindre sandsynligt, at du springer over disse vigtige trin. Og med Wix behøver du ikke konstant at opdatere plug-ins – du har altid den seneste version af alt lige på platformen.

Vinder: Wix. Dens forbedringer og indbyggede funktioner gør det meget lettere (efter min mening) end WordPress at bruge til sammenlignelige SEO-resultater.

Squarespace

Wix og Squarespace er sammenlignelige med hensyn til deres SEO-tilbud. Den største forskel er, at SquareSpace ikke lader dig tilpasse titler og metabeskrivelser på individuelle blogindlæg og produkter. Med Wix kan du optimere dem til alle sider.

Imidlertid, Wix gør det meget lettere at foretage SEO-ændringer og tilpasninger. Wix opretter en interaktiv SEO-plan, der giver dig alle instruktioner og links til at foretage ændringerne. Med SquareSpace er disse oplysninger i online-hjælpeformat, hvilket gør dem meget mindre anvendelige.

wix seo 9

Vinder: Og igen tager Wix ærerne. Ikke mere at søge, hvordan man finder et felt, der skal opdateres. Ikke mere at gætte, hvad du har gjort, og hvad du ikke har. Du kan gøre det samme med SquareSpace – det er bare et pjusk af meget lettere i Wix.

Weebly

Jeg læste en masse SEO-guider fra forskellige værktøjer, mens jeg skrev dette indlæg. Og hænderne ned, Weebly Ultimate SEO Guide er min favorit. Jeg elsker også Weeblys automatiske anmodninger om at forbedre SEO under hele processen med at oprette et websted.

Men Weebly har ikke en guide som Wix’s SEO Wiz. Dette gør det bare en smule sværere at få de samme placeringer som Wix.

Vinder: Wix, ved et hår. Eller skal vi sige, en troldmand.

Kom godt i gang med en SEO-strategi

Vi har henvist temmelig til det faktum, at du har brug for en rigtig SEO-strategi bag Wix’s SEO Wiz. Og vi ønsker ikke at sende dig ud i SEO wilds uden nogle konkrete råd om, hvordan du rent faktisk opretter en strategi, der vil hjælpe dig med at bevæge dig ud over det grundlæggende til det avancerede.

Fair advarsel: SEO er et helt studieretning. Så husk, at dette bare er en introduktion og ikke bør betragtes som den fulde historie.

 • Start med dit publikum. Hvem vil du sælge dine ting til? Brug tid på at forstå, hvad de interesserer sig for, og hvad der holder dem op om natten.
 • Gå til indholdet. Hvilket indhold hjælper med at løse dit publikums udfordringer? Og hjælpe dem med at sove bedre? Få detaljerede oplysninger om typen af ​​indhold og de emner, dit publikum er interesseret i.
 • Få detaljerede oplysninger om nøgleord. Brug tid – masser af tid – med både gratis og betalte værktøjer som Google Analytics og SEMrush. Bestem hvilke nøgleord, du vil målrette mod, og derefter, hvordan du bedst rangerer for dem. Ja, Wix er et godt værktøj til webstedsopbygning. Men det er bare et værktøj. For at få den bedste SEO til din virksomhed, skal du bruge Wix som udgangspunkt og bruge din viden, forskning og sved lige for at gå resten af ​​vejen.

For at lære mere om Wix, Læs vores ekspertanmeldelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map