Sådan opretter du en gratis blog på WordPress (trinvis vejledning)

Hvis du læser dette, så lad mig være den første, der byder dig velkommen til den vidunderlige verden af ​​blogging. Det er en stor verden – og der er meget at lære – men at komme i gang behøver ikke at være vanskeligt. At starte en blog er faktisk den nemmeste del. At være konsistent med din skrivning er meget sværere.


Men denne artikel handler om den lette bit. Ved at følge de trin, der er beskrevet her, vil du have opsat en flot og for det meste let at bruge blog. Bedst af alt, det er helt gratis.

Så hvad venter du på? Tag en drink, måske en snack, så kommer vi i gang.

Grundlæggende opsætning

Klik på Kom godt i gang i øverste højre hjørne af WordPress.com-hjemmesiden.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image1

Udfyld derefter den forholdsvis almindelige registreringsformular med en fungerende e-mail, dit foretrukne brugernavn og en adgangskode. Alternativt kan du logge direkte på din Google-konto for at spare lidt tid.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image2

Før du går videre til næste trin, skal du kontrollere den e-mail-konto, du har angivet. Du modtager en e-mail med en knap, som du skal klikke for at aktivere din konto og bevise, at e-mail-adressen faktisk er din. Du kan teknisk gøre dette senere, men jeg personligt kan godt lide at få denne slags ting ud af vejen, før jeg glemmer det. (Jeg glemmer meget.)

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image3

Hvis du klikker på dette link, kommer du tilbage til dit webstedsopsætning, hvor du skal udfylde nogle grundlæggende oplysninger om dit websted. I mit tilfælde har jeg besluttet, at jeg vil dele opskrifter, så jeg udfyldte formularen i overensstemmelse hermed. Spise er et godt universelt emne – alle har brug for det.

Jeg er af hensyn til dette eksempel en nybegynder til at oprette websteder, så jeg har bedømt mig selv som en “1” i skalaen nederst. Baseret på det antal, du vælger, vil WordPress enten give dig masser af råd og tip til begyndere, eller lade dig opdage ting på egen hånd.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image4

Derefter skal du vælge en adresse (også kendt som en URL) til dit websted. F.eks. Er receptrocksohard tilgængelig her. Nu, medmindre du vil bruge penge på dit eget domænenavn, skal du bare vælge den gratis mulighed nær toppen.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image5

På den næste skærm skal du vælge den gratis plan.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image6

Og det er det! Du skal se en meddelelse, der lykønsker dig med vellykket oprettelse af din blog. Der er en kort tjekliste der over ting, der er gode at gøre, men ikke umiddelbart vigtige. Nå, måske skulle du uploade et profilbillede, men resten kan vente.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image7

Grundlæggende indholdsstyring

Okay! Bloggen er i gang, men der er intet at læse. Det er ikke officielt “lanceret” endnu, men du vil virkelig lægge noget indhold, før du lader nogen anden se dit websted.

Men inden vi kommer i gang med det, så lad mig hurtigt forklare dig forskellen mellem “indlæg” og “sider” i WordPress.

 • Indlæg er bare det, dine blogindlæg. Det er indholdet, der vises i omvendt kronologisk rækkefølge, og du vil bruge det meste af din tid på disse. Nok sagt.
 • sider er mere statiske, og de er typisk altid synlige for brugeren i navigationslinjen. Det er her du lægger ting som dine kontaktoplysninger (“Kontakt os”), din personlige historie (“Om mig”) og den slags ting.

Skriv dit første indlæg

For at komme i gang med vores allerførste opskrift, skal vi klikke på enten “Tilføj” -knappen i venstre menu eller på “Skriv” -knappen i øverste højre hjørne af skærmen.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image8

Så start bare med at skrive! Den store tekst øverst er din titel, og alt nedenfor er indholdet af selve indlægget. Den seneste version af indholdsredigereren opdeler alt dit indhold i “blokke”. Hvert afsnit, hvert billede og alt andet er sin egen “blok”, og alle blokke kan flyttes til andre dele af dit indlæg efter ønske.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image9

Når du er færdig, skal du bare trykke på den blå “Publicer” -knap øverst til højre. Du bliver spurgt, om du har alt klar, og er tilfreds med dit indlæg. Tryk på knappen igen for at afslutte processen.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image10

Bekræfter, at alt er godt.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image11

Det færdige indlæg, som det ses af brugeren.

Organisering af dine indlæg

Når du skriver en masse blogindlæg, er det godt at holde dem kategoriserede og organiserede. Dette er, så du kan finde dem igen, når du vil, men også, så hvis en besøgende kan lide et indlæg (i dette tilfælde en opskrift), kan de finde andre som det. De vigtigste værktøjer, der bruges til at organisere dine indlæg, er “Kategorier”Og“Tags.”

Kategorier og tags er også gode til søgemaskiner, hvilket betyder, at folk lettere kan finde dine indlæg.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image12

Mærker og kategorier kan tilføjes fra skærmen efter oprettelse.

Kategorier er beregnet til at være brede og ikke alt for specifikke. Så i vores tilfælde kan kategorier omfatte: mexicansk mad, græsk mad, lette opskrifter, hårde opskrifter, ovnopskrifter og så videre. En opskrift passer måske i mere end en kategori, men passer normalt ikke i mange af dem. Kategorier er også hierarkiske, hvilket betyder, at du kan have “forældrekategorier ” og “børnekategorier.”

For eksempel:

 1. Mexicansk mad
  • quesadillas
  • Gorditas
  • tacos
  • Carne Asada
 2. Græsk mad
  • Yoghurt

Mærker er beregnet til at være ganske specifikke, og du kan medtage så mange du vil for hvert indlæg. I vores eksempel kan du medtage ingredienser, foretrukne mærker og andre små bits med nyttige data, som: Tortillaer, ost, koriander, Queso San Jacinto (et mærke) og så videre. Bare skriv dem ind, og brug et komma til at adskille dem.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image13

Sådan ser kategorier og tags ud i forkant med temaet “Libre 2”.

Du kan tilføje nye kategorier og tags fra skærmen til oprettelse af indlæg. Der ser på nuværende tidspunkt ikke ud til at være en måde at redigere eller slette dem på WordPress.com (i det mindste ikke i den gratis plan), hvilket er underligt, fordi funktionen er tilgængelig i den selvhostede version af WordPress.

Temaer

Temaer er dybest set alternative designs til dit websted, der giver dig mulighed for fuldstændigt at ændre udseende, fornemmelse, layout og farver på din blog. Du kan vælge en, der passer til din eksisterende branding, eller gå vild og prøve noget nyt.

Klik på knappen “Temaer” til venstre for at komme i gang. Ja, klik på den lille knap. Klik ikke på Tilpas lige endnu. Sørg derefter for at vælge de gratis temaer for at komme i gang.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image14

Når du har valgt et tema, du kan lide, kan du klikke på “Tilpas.” Dette fører dig til en skærm, hvor du kan ændre forskellige indstillinger som farverne i dit tema. Leg dig rundt med dette. Klik på knappen “Publicer” til venstre for at gemme dine ændringer. Hvis du ikke kan lide de ændringer, du har foretaget, skal du bare ikke klikke på dem.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image15

Tilpasning af Libre 2-temaet.

plugins

Nu er plugins interessante, men de er ikke tilgængelige i den gratis plan. Du skal opgradere til forretningsplanen for at få dem, men du skal vide, hvad de er.

Grundlæggende udvider plugins funktionaliteten af ​​WordPress. De kan tilføje kontaktformularer, nye layoutindstillinger, online butikker eller omdanne din blog til et offentligt forum. De kan gøre næsten alt, hvad en programmerer kan tænke på, og der er masser af dem.

Men så længe du kører på den gratis plan, skal du ikke bekymre dig om plugins for meget. Fokuser på at lære, hvad WordPress kan gøre på egen hånd.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image16

Lancering

Og her er vi på det sidste trin. Nu hvor du har noget indhold og måske har valgt et tema til dit websted, er det tid til at vende tilbage til den tjekliste fra tidligere.

Du kan udfylde så meget af det, som du vil (du behøver ikke at registrere et brugerdefineret domæne eller downloade appen), men den vigtige del er at klikke på biten i bunden af ​​tjeklisten, der siger “Start dit websted. ”

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image17

Opgradering og fordelene ved det

Nu hvor du har en gratis blog i gang, hvorfor skulle du nogensinde ønske at bruge penge på den? Nå, her er det: Når du har en masse besøgende, vil du måske udvide dit websteds funktionalitet, du muligvis ønsker mere personlig branding, og du har bestemt brug for mere lagerplads til alle disse dejlige billeder af mad.

Åh, og du får et brugerdefineret domænenavn, f.eks. “Recipesrocksohard.com”, i modsætning til “recipesrocksohard.home.blog”.

Betalte planer giver alt dette og mere: de fjerner også alle WordPress-annoncer, giver dig adgang til flere temaer og tilpasning og er lettere at tjene penge. Du vil også være i stand til at uploade temaer fra tredjepartswebsteder, såsom det officielle WordPress-temarepot, eller få premium-temaer fra websteder som ThemeForest.

Hvad angår plugins, vil du være i stand til at installere ting som Yoast SEO for at give dit websted en lille stigning i søgevurderinger eller Kontaktformular 7 for at oprette mere avancerede kontaktformularer. Hvis du kører begivenheder for dit samfund, kan du installere noget som kalenderen Begivenheder for at holde alle informeret.

Til sidst får du professionel support. Support er faktisk en temmelig big deal. Hvorfor? For hvis din blog bliver din virksomhed, har du brug for den. Ting går galt med websites undertiden, og det er bare en kendsgerning om livet. Med support kan du normalt løse disse problemer meget hurtigere og lettere. Uden det bliver du nødt til at stole på samfundet. Nu misforstå mig ikke, samfundet er fantastisk, men de får ikke betalt for at hjælpe dig hurtigt.

I sidste ende afhænger det af, om blogging i øjeblikket er din hobby eller dit job.

How-to-make-a-Free-Blog-on-WordPress- (Step-by-Step-instruktioner) -image18

Hvordan kan WordPress.com sammenlignes med andre gratis websitetstjenester?

WordPress er naturligvis ikke den eneste måde at få et gratis websted på. Andre tjenester som Wix og Weebly giver også gratis planer for alle, der lige er startet. Nå, jeg har ikke plads til en detaljeret sammenligning her, men her er den grundlæggende idé: WordPress.com gør blogs.

WordPress.com blogger bedre end næsten enhver anden tjeneste derude, fordi det er her det startede, og det er her det stadig går. WordPress.com er dedikeret til denne ene type hjemmeside frem for alt andet, selvom du helt sikkert kan bygge andre slags websteder på platformen. Men bloggen er standard.

Wix og Weebly er især mere generelle webstedsbyggere. De handler om at give dig mere kontrol over dit design (også i de gratis planer), og blogs er mere en eftersyn. De har således færre blogspecifikke funktioner, f.eks. Tags eller brugerdefinerede felter.

Med WordPress kan du også få alle slags plugins og temaer fra hele internettet. Wix og Weebly leverer en slags plugins-funktionalitet, men kun med forudgodkendte “apps”, og du er begrænset til hvad der er tilgængeligt på dit dashboard.

Hvis det, du leder efter, er et fem-siders brochurewebsted til din lille virksomhed, er Wix eller Weebly muligvis noget for dig. De tilbyder også en mere begyndervenlig introduktion til bygning af websteder. De kaster ikke så meget information på dig på én gang, mens WordPress.com’s dashboard har tendens til at føle sig lidt rodet til tider. Og WordPress.coms tilpassede designfunktioner favoriserer i høj grad kunder, der betaler mere.

Men hvis du vil have en gratis blog, skal du gå med WordPress.com. Blogs er dets specialitet.

Hvis du vil lære mere om WordPress.com, skal du se vores ekspertanmeldelse. Og hvis du er klar til at begynde at oprette din WordPress-blog nu, skal du klikke på knappen nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map