Gennemgang af buffertanalyse – Kan det forbedre strategien på sociale medier? [2020]

Buffer er et af de mest kendte værktøjer til planlægning af sociale medier, der er tilgængelige i dag. Det har millioner af brugere over hele kloden og er et vigtigt værktøj for markedsførere af sociale medier, store og små.


Buffer opdelte for nylig sit tilbud i tre separate produkter:

 • Buffer Publish, en social medieplanlægning (læs vores fuld gennemgang her)
 • Buffer Svar, et socialt indbakke og engagement værktøj
 • Buffer Analyse, et Facebook- og Instagram-analyseværktøj

Hvis du har brug for hjælp til at planlægge dit indhold, kan du komme i gang med Buffer Publish gratis. Værktøjet inkluderer udvalgte, grundlæggende analyser i sine Premium- og forretningsplaner. Du kan læse mere om disse i vores Buffer Udgiv analytisk anmeldelse, og få en vis indsigt i, hvordan du forbedrer din sociale mediestrategi.

Men denne anmeldelse er lidt anderledes. Det fokuserer specifikt på det selvstændige buffertanalyseværktøj, som kun er tilgængelig med en Premium-plan.

Med dette værktøj får du adgang til mere dybdegående Facebook- og Instagram-data. Se for at afgøre, om du har brug for Buffer Analyse til din sociale mediestrategi eller ej.

Oversigt over bufferanalyse

Buffer Analyse giver analyser på Facebook-sider og Instagram-forretningskonti. Der er en enkelt pakke, kaldet Premium, som giver dig mulighed for at oprette forbindelse til op til ti sociale mediekonti og spore data for dem.

Du kan tjekke Buffer Analyse med en 14-dages gratis prøveperiode.

Buffer Analyse indsamler målinger på alle tilsluttede konti. Når de er tilsluttet, kan du få et overblik over engagement for hver kanal for at se, hvordan dit publikums rækkevidde og interaktioner skrider frem.

En nyttig funktion er det Buffer Analyse indsamler målinger for indhold, uanset om det oprindeligt blev sendt med Buffer eller ej. Så selv hvis du bruger flere værktøjer til at dele indhold, kan du stadig få et komplet overblik med Buffer Analyze.

Bufferanalyse Dashboard

Buffer Analyse-instrumentbrættet er enkelt og let at forstå. Til venstre giver menuen dig mulighed for at vælge hjemmegrænsefladen eller se på data til Facebook eller Instagram. Længere nede på siden kan du se på samlede data eller tjek dine tilpassede rapporter.

Øverst på startsiden er der et dashboard med en oversigt over ydeevne for hver af dine kanaler. Alle data opdateres dagligt. De røde tal vises faldende, og de grønne tal stiger for de metrics, der spores, så du vil straks vide, om der er grund til bekymring eller celebration.

Buffer Analyse-skærmbillede - Oversigt

Længere nede på siden kan du se et overblik over ydelsen for hver tilsluttet social kanal.

Buffer Analyse-skærmbillede - Oversigt over sociale konti

Og nedenfor er der en oversigt over dine rapporter, som vi vil se nærmere på senere i denne gennemgang.

Visning af Analytics til specifikke kanaler

Når du klikker på de individuelle kanalkoblinger, kan du se data til Facebook eller Instagram.

Der er en oversigt på højt niveau:

Buffer Analyse-skærmbillede - Oversigt på højt niveau

Der er også data om den gennemsnitlige ydelse:

Buffer Analyse-skærmbillede - Gennemsnitlig oversigt over ydeevne

Men hvis du er en blogger eller social media manager, vil du ikke bare have et overblik – du skal være i stand til det spore individuelle indlægsydelse for at se, om du har brug for at finpusse din strategiy. Buffer Analyse leverer disse data.

Buffer Analyse-skærmbillede - Nye indlæg

Ved at se på individuel postydelse kan du se hvilken slags indhold der fungerer bedst for dit publikum og for hver af dine kanalers.

Disse oplysninger kan hjælpe med din overordnede indholdsstrategi, da de giver indsigt i:

 • Hvilke emner der bedst resonerer med dit publikum
 • Hvilke emner skal du undgå
 • Hvilke visuelle typer er de mest overbevisende
 • Hvilke typer visuelle dit publikum finder mindre engagerende
 • Hvordan indhold fungerer anderledes på dine forskellige kanaler

Sporing af Hashtags og demografi

Et vigtigt aspekt af Buffer Analyze, der mangler i Buffer Public analytics-funktionalitet, er evnen til spore hashtag-ydeevne, som du kan gøre med værktøjer som f.eks HootSuite. Du kan nemt se, om du vælger de rigtige hashtags til maksimal rækkevidde og engagement.

Buffer Analyse-skærmbillede - Hashtag-ydeevne

Dette er især vigtigt for Instagram, fordi hashtag-brug er central for platformen og udvider dit publikum.

Buffer Analyse sporer også publikums demografi, så du kender alder, køn og placering af dine fans og tilhængere. Dette kan være særligt vigtigt, når du skræddersyr promoveringer på sociale medier eller annoncer for at øge relevansen og opmærksomheden.

Buffer Analyse-skærmbillede - Målgruppedemografi

En dejlig funktion ved Buffer Analyze er Answers, der giver svar på almindelige spørgsmål, f.eks hvilket tidspunkt på dagen, og hvor ofte du skal sende indhold.

Buffer Analyse-skærmbillede - Oversigt over svar

Rapporteringsfunktioner i buffertanalyse

Du kan klikke på en knap for at tilføje et hvilket som helst af tabellerne eller diagrammerne i Buffer Analyse til en brugerdefineret rapport.

Buffer Analyse-skærmbillede - Ydelsesrapport

Herfra kan du tilføje et logo, en titel og en beskrivelse og eksportere rapporten som en PDF. Dette er især nyttigt, hvis du administrerer sociale medier og har brug for at rapportere om ydeevnen til din chef, afdeling eller klient. Når du har oprettet en rapport, opdateres statistikker dagligt.

Buffer Analyser Support

Buffer gør sig tilgængelig for kontohavere på flere måder. Der er en vidensbase, support på sociale medier, support via e-mail og buffermiljøet.

Når jeg testede supporttilbudene på Buffer Publish, fandt jeg, at e-mail-support fik det hurtigste og mest detaljerede svar. Du kan lære mere om Buffer support i vores fuld buffertest.

Derudover kan enhver drage fordel af Buffer’s utroligt værdifulde, offentligt stillede forskningsresultater gennem dets egenproducerede podcasts og brancherapporter.

Buffer Analyser ressourcer skærmbillede

Den nederste linje på bufferanalyse

Så skal du betale ekstra for Buffer Analyse? Det kommer an på. Buffer Analyse er let at bruge og har stor analyse og rapportering på Facebook- og Instagram-indhold. Hvis dette er de eneste to (eller primære) sociale mediewebsteder, du er aktiv på – og du har de ekstra kontanter – gå til det.

Eller, hvis du ikke gider med dybdegående demografiske og hashtag-data, og du allerede er en Buffer-bruger, kan analysen i Buffer Premium eller Business muligvis være nok til at tage din sociale mediestrategi til det næste niveau.

De fleste bloggere og ejere af små virksomheder bruger sandsynligvis et par andre sociale mediewebsteder og ønsker dybdegående data om dem alle. Hvis dette beskriver dig, er et værktøj, der leverer analyse på tværs af alle dine sociale mediaprofiler, f.eks HootSuite, kunne være en bedre og mere omkostningseffektiv mulighed.

Tjek vores fuld anmeldelse af Buffer Public for at hjælpe dig med at tage den endelige beslutning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map